10:42
ЧАРІВНА ПОДОРОЖ

      Наш клас любить подорожувати,тому на дозвіллі ми організовуємо поїздки в різні куточки України. Ось нещодавно їздили на екскурсію до Кам’янця-Подільського. Зібравши речі, наш колектив вирушив у подорож. По дорозі ми заїхали в Хотинську фортецю. Вона знаходиться на березі річки Дністер. Її оточують безкраї простори та мальовничі пейзажі. В’їздом до фортеці слугує дерев’яний міст. На протязі багатьох століть на цих землях співіснували дві різних культури – мусульманська та християнська , тому стіни споруди розмальовані ієрогліфами. Також екскурсовод розповів нам багато цікавої інформації про історичне минуле Хотинської фортеці. 

   

 Під вечір ми приїхали до Кам’янця-Подільського .У місті проходив фестиваль повітряних куль- неймовірне видовище ,яке перехоплює подих. Потім вирушили на прогулянку по нічному Кам’янці-Подільському. Це була чудова пригода,адже вулиці міста та й сама фортеця оздоблені красивою ілюмінацією . Нас переповнювали надзвичайні емоції ,ми насолоджувались кожним моментом прогулянки. У ці хвилини здавалося,що у світі не існує чогось прекраснішого. На наступний день всі відправились на екскурсію по місту. У центрі Кам’янця-Подільського була запланована зустріч з екскурсоводом, який для початку ознайомив нас з історією виникнення міста. 


Це дивовижна місцевість,яку варто відвідати кожному. Вона зачаровує своєю величністю і довершеністю. За легендою мури цього міста стоять на камені ,звідки і пішла назва. Біля фортеці розташований глибокий каньйон. Над ним є декілька оглядових майданчиків,з яких добре видно сам каньйон і старовинне місто. Найгарніше він виглядає восени. На другому боці мосту знаходиться кам’яний олень, який є символом цих земель. 


     На самих вулицях вирує затишок і місцевий колорит.Тут розташовані відомі історичні споруди, повз яких неможливо пройти . Але найграндіозніший пам’ятник в Кам’янці-Подільському – це ,звичайно,замок. Він вражає своїми розмірами. У дворі старої фортеці, ліворуч від входу, є боргова яма. У колишні часи у неї саджали неплатників податків, а зараз кидають гроші, щоб не мати боргів. На території є місце, відведене для стрільби з луку та арбалету, що дає змогу кожному відчути ту атмосферу ,яка панувала в середньовіччя. У самому замку знаходяться виставкові зали з картинами, знарадями праці та іншими побутовими речами. Вони детальніше розкривають культуру та спосіб життя наших предків. 
     Ми дуже задоволені екскурісією і сподіваємося,що таких поїздок буде ще багато. Щиро дякуємо вчителям Заблоцькій Іванні Іванівні та Дячук Ірині Василівні,що супроводжували нас та водіям пану Василю та пану Сергію,які без всяких пригод привезли нас у це чудове місце і благополучно доправили назад.

Усім дякуємо!!! 

Переглядів: 524 | Додав: dubno-school7 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
close