22:45
Чарівним Сварожим колом з вами помандруєм...
 Мабуть, у жодні країні світу немає стільки свят, як на Україні. І кожне із них проходить зі своїми специфічними звичаями, обрядами, традиціями, фольклором та гуляннями. З давніх-давен український народ передає з покоління у покоління традиції святкування тих чи інших свят.
У Дубенській ЗОШ І-ІІІ ст. №7 також дотримуються цих традицій. Так, 29 листопада, учні 4-А класу (Класовод А.М. Демчук) підготували і провели свято-подорож за народним календарем «Ярило-колесо». Свято відкрила Мельник І. піснею «Україночка». Дійство розпочалось із Святвечора перед Різдвом із колядками, поступово перейшло у новорічні віншування, посівання і щедрування. Згадали і свято Богоявлення, традиції святкування Стрітення і Масляної. Тоді Ярило повернув Сонце-колесо на Весну і дівчатка веснянками і гаївками запросили її до себе. Ансамбль хлопчиків виконав пісню «Проліски». Також пригадали народні звичаї святкування Вербної неділі та Великодня. Весна передала естафету красному Літу. Літній цикл свят розпочався із Трійці, перейшовши у свято Івана Купала, яке особливо любить молодь. Дівчатка (Мельник І., Гусарук В., Яременко С. і Ковтонюк К.) виконали танець «Україна – це ми». У мелодійній пісні «Ой на Івана Купала» показали свої вокальні здібності Мельник І., Безкоровайна А., Козіцька Д., Гусарук В. та Кедись М. Перевернувши липневу сторінку, згадали свято Спаса і традиції святкування обжинок, після чого Ярило запросив багату не лише урожаєм, а й святами, весіллями та вечорницями Осінь. Дві чудові «кумасі» Яременко С. та Богомаз С. виконали жартівливу пісню «Вкрала курку, вкрала». І знову потягло холодом, адже Ярило-колесо повернуло на зиму, передноворічний цикл якої розпочинають свята Андрія і Миколая.
Завершили це пізнавальне народне свято піснею-побажанням «Щастя вам». Гостями на святі були родини учнів, адміністрація школи, педагоги, учні 4-Б класу, а ще радість, відвертість, щирість, дружні усмішки, сімейна теплота. Велика подяка від батьків усім тим, хто допомагав у підготовці і проведенні цього чудового свята, зокрема, нашим дітям, музичним керівникам Донець Н.В., Гуменюку В.В., класоводу Демчук А.М. за отримане море позитиву та хороший настрій, збереження і відродження народних традицій і патріотичних почуттів.
Переглядів: 507 | Додав: dubno-school7 | Рейтинг: 4.3/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
close