14:48
День цивільного захисту у школі

Щоб навчити дітей діяти зібрано і рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 14 травня 2015 року у Дубенській ЗОШ І-ІІІ ст. №7 відбувся День цивільного захисту.

Учні та педагогічний колектив школи удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірити здатність грамотно і чітко діяти, щоб захистити своє здоров’я та життя.

Розпочався день ЦЗ з наради керівного та  навчального складу. Згідно плану проведення Дня ЦЗ проводилися відкриті уроки у кожному класі, починаючи від найменших і закінчуючи найстаршими. (Урок «Небезпечні ситуації, що можуть виникнути при спілкуванні з незнайомою людиною на вулиці» 1 кл.; урок «Подорож у місто небезпек» 2 кл.; урок «Квітка вогню» 3 – 4 кл.; урок «Гідрологічні надзвичайні ситуації. Пожежі.» 6 кл.; урок «Не страшні нам перешкоди» 7 кл.; урок «Школяру про цивільний захист України» 8 кл.; урок «Порядок інформування населення про екстремальні ситуації та відповідні дії» 9 - 10 кл.; урок «Засоби захисту органів дихання» 11 кл.).

На класних годинах учні дізналися про основні принципи організації цивільного захисту та місце і завдання навчальних закладів у його системі. З’ясували особливості дій у надзвичайних ситуаціях та подіях мирного часу, порядок оповіщення населення, використання елементарних та підручних засобів захисту. В актовій залі школи для учнів  5 – 8 класів проводили практичне заняття «У кабінеті лікаря…», «Перша медична допомога у разі…». У кабінеті ІКТ показували навчальні відеофільми «За лічені хвилини пожежа може охопити ваш дім», «Правила поведінки при пожежі», «Надзвичайні знахідки».

Для учнів 1-4 класів була організована виставка малюнків з тематики «Вогонь – друг чи ворог», учні 5-9 кл. підготували плакати «Безпека очима дітей», «Перша медична допомога у разі…».  До підготовки Дня ЦЗ діти підійшли творчо, готували плакати, газети.

Наступним етапом була евакуація учнів згідно затвердженого комплексного об’єктового тренування у школі на «День цивільного захисту». Пролунав дзвінок, який сповістив про умовну надзвичайну подію. Педагогічний колектив організовано здійснив евакуацію учнів на подвір’я навчального закладу. Вчителі організовано виводили дітей зі школи у відповідності із планом евакуації.

Діти вели себе стримано, без зайвої метушні. Через лічені хвилини приміщення школи порожніють. Начальник штабу ЦЗ школи разом зі своїм штабом теж вийшли до дітей. Вчитель Захисту Вітчизни доповідає начальнику штабу про виконання розпорядження щодо евакуації.

Вибухом емоцій стало та особливе враження справила на школярів поява пожежного автомобіля та ліквідація умовної пожежі рятувальниками Дубенського підрозділу державної служби ДПРЗ-4 в Рівненській області, які продемонстрували високий професіоналізм.

Уже декілька років поспіль у проведенні Дня ЦЗ беруть активну участь працівники ДПРЗ-4. Цього року вони демонстрували рятувальну техніку, практичні заняття, вилучення потерпілого з аварійного автомобіля, використання гідравлічних ножиць, подушок.

Проводили для  учнів конкурс на швидке одягання бойового одягу та спорядження. Нагородили переможців грамотами. Найкращий результат показала учениця 7-А класу Олефір Мар’яна. Демонстрували свою техніку станція швидкої медичної допомоги та газова служба.

  Адміністрація школи щиро дякує за сприяння у проведенні Дня ЦЗ Грицаку Ю.В. – начальнику Дубенського міськрайонного сектора, Домарацькому М.Б. – начальнику IV Державного пожежного рятувального загону, Міщуку В.С. – начальнику пожежної рятувальної частини м. Дубна, Капрану А.М. – провідному інспектору Дубенського міськрайонного сектору, Вагилевичу Я.Я. – головному лікарю станції екстреної (швидкої) медичної допомоги, Поліщуку М.М. – начальнику Дубенського УЕГГ.

Переглядів: 644 | Додав: dubno-school7 | Теги: День Цивільного захисту | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
close