14:13
«Дубно від «А» до «Я»

 У п’ятницю, 2 грудня, в актовій залі ЗОШ №7 відбувся відкритий виховний захід «Дубно від «А» до «Я»», який підготували учні 4-Б класу (вч.  Л. Ф. Росоловська). 

Проходила виховна година у вигляді заочної мандрівки. Чому така назва? Тому що вся зібрана інформація була представлена у алфавітному порядку. Під кожною буквою-перлинкою були зашифровані слова та інформація про них.

 

Діти із неабияким інтересом розповідали про архітектурні пам’ятки міста, походження назв найвідоміших вулиць. Згадали про знаменитих людей, які побували у Дубні упродовж його існування. Коротко пригадали історію міста, наповнену війнами та загарбницькими нападами, та побажали, щоб більше ніколи дубенська земля не зазнала ніяких ворожих зазіхань. Школярі з гордістю читали вірші дубенських поетів Л. Пшеничної, С. Рачинця, Р. Солоневського та ін.

Під буквою-перлинкою «Р» діти розповіли цікаву легенду «Чому річка Іква має таку назву?». Також присутні почули цікаву інформацію про місцеві символи – герб, прапор і гімн.

Виступи школярів супроводжувалися показом слайдів.

Подорожуючи, діти зупинялися. А відпочинком для всіх було слухання прекрасних пісень про рідну Україну, улюблене  місто, чарівні вулиці.

 

На завершення подорожі кожен з присутніх відчув, що для того, щоб місто процвітало і ставало ще кращим, потрібно виховувати в першу чергу себе. Тому на кожну букву-перлинку діти назвали ті найкращі якості характеру, які кожен громадянин повинен виховувати і розвивати у собі.

 Та на цьому  пізнання свого міста не закінчилося. Присутні пообіцяли, що і надалі будуть збирати букви-перлинки рідного міста та робити все для того, щоб місто розвивалось і красивішало. 

Переглядів: 431 | Додав: dubno-school7 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
close