08:02
Міський семінар-практикум учителів української мови і літератури

3 березня 2017 року на базі Дубенської ЗОШ №7 було проведено міський семінар-практикум учителів української мови і літератури на тему «Реалізація компетентнісного підходу на уроках української мови та літератури шляхом використання компетентнісно зорієнтованих завдань». У ході семінару було представлено теоретичну і практичну частини.

Виступи учителів Е.Д.Джаган, Г.Д.Навозняк засвідчили актуальність порушеної проблеми. Учителем Е.Д.Джаган у презентації «Формування мовних і мовленнєвих компетентностей на уроках української мови та літератури» було продемонстровано прийоми і форми роботи, які найчастіше використовуються у поурочній діяльності. Учитель Г.Д.Навозняк, презентуючи роботу «Формування соціокультурних і діяльнісних компетентностей на уроках української мови та літератури», наголосила на необхідності формувати в сучасного учня інтеркультурні вміння, що є важливою складовою у будь-якій професії.

У практичній частині брали участь учителі І.І.Заблоцька, С.А.Горбачук. І.І.Заблоцька на уроці української літератури у 7 класі (тема «Ідея зіткнення неповторності і буденності у поезії Л.Костенко «Кольорові миші») використала широкий спектр особистісно зорієнтованих завдань, які сприяють формуванню ключових компетентностей учнів: асоціювання, передбачення, гронування, коло ідей, взаємне навчання, робота з термінами тощо.

Учителем С.А.Горбачук було проведено методичний тренінг «Види компетентнісно зорієнтованих завдань на уроках української літератури у 6 класі», у процесі якого показано види і алгоритм упровадження компетентнісно зорієнтованих завдань (КЗЗ) на різних етапах сучасного уроку, а кожен педагог мав змогу відчути себе учнем, працюючи над КЗЗ у групах.

Учасники семінару отримали індивідуальну програму засідання, мультимедійний супровід до уроку із запропонованої теми, методичний навігатор «КЗЗ на уроках української літератури», роздатковий матеріал до уроків.

Переглядів: 565 | Додав: dubno-school7 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
close