11:28
Обласний семінар вчителів світової літератури

27 жовтня на базі Дубенської ЗОШ І-ІІІ ступенів №7 відбулося засідання обласної творчої групи вчителів світової літератури.

До проведення засідання активно долучилися учителі методичного об’єднання гуманітарних дисциплін.

Тема засідання – «Інтерпретація художнього твору».

Учителі нашої школи творчо підійшли до вирішення цього питання.

Темою заходів було обрано постать одного з найзагадковіших письменників Русі з українським корінням М.В. Гоголя.

Так як на сторінках повісті М. Гоголя «Тарас Бульба» відображені події, що мали відношення до нашого міста, то учитель Сухолейстер Л.О. провела сучасну інтерпретацію цієї повісті. Учасникам засідання був запропонований фільм, створений учителем, де містилися і фрагменти уроків, і вирішення проблемних питань, а також був проведений зв'язок між подіями, що нині переживає Україна.

У фільмі були використані матеріали, підготовлені до 200-ліття від дня народження М.В. Гоголя. Ними люб’язно поділилися працівники Дубенського історико-культурного заповідника. А ще вніс і своє бачення літературного героя Тараса Бульби наш місцевий різьбяр Микола Петрович Бондарчук – людина з золотими руками. Влучно сказав майстер, що «Тарас Бульба вріс корінням у нашу дубенську землю».

Змістовною та цікавою для учасників засідання стала презентація учителя Горбачук С.А. «Традиції і звичаї українського народу в повісті М. Гоголя «Ніч перед Різдвом».

Учні-дев’ятикласники дослідили національні традиції і звичаї у повісті «Ніч перед Різдвом», творчо інтерпретували окремі епізоди повісті.

Учитель виховує почуття національної гордості, інтерес до культурної спадщини свого народу.

Після цього учасники засідання мали змогу попасти у містичну атмосферу.

Матвійчук Г.Р. було підготовлено інтерв’ю з М. Гоголем (якого на той момент зіграв талановитий учень нашої школи Дмитро Вірстюк).

Ганна Романівна – керівник літературного гуртка, її учні пишуть вірші. Деякі з них були зачитані і на цьому літературному заході.

Цікавим моментом засідання була зустріч з кандидатом філологічних наук Богосвятською А.І., яка познайомила учителів з біоадекватною методикою викладання. Були запропоновані біоадекватні уроки літератури, представлені цікаві валеохвилинки (релаксації, ілюзії, кольоротерапія).

Надіємося, що кожен з учасників засідання отримав корисну інформацію, яку використає в подальшій своїй роботі, а згадка про наше місто ще довго полонитиме уяву наших гостей.

Переглядів: 557 | Додав: dubno-school7 | Теги: обласний семінар вчителів світової , Богосвятська А.І., Микола Гоголь, Микола Бондарчук | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
close