09:51
Шевченківський тиждень

10 березня в рамках Шевченківського тижня учнями 9-А класу був проведений захист міні-проектів «Жінки в житті і творчості Шевченка». (вчитель Матвійчук Г.Р.)

Дев’ятикласники відкрили для себе нові сторінки особистого життя поета, досліджували образ коханої жінки, матері в творчості Кобзаря. Історія зберегла імена жінок, які полонили серце Шевченка: дитяче кохання до Оксани Коваленко, ніжні почуття до Ганни Закревської, захоплення Амалією Клобер…

Але мрія поета про родину залишалась маревом. Учні читали на пам'ять поезії «Якби зустрілися ми знову», «Ми вкупочці росли колись…», уривки з поем «Катерина», «Наймичка», «Маря`на-черниця»…

Під час проведення поетичної композиції "Шевченкова весна" (вчитель Сухолейстер Л.О.) п"ятикласники ділилися відомостями про дитячі роки поета, читали напам"ять твори Великого Кобзаря, зокрема "Садок вишневий коло хати...", "Зоре моя вечірняя...", "Тече вода з-під явора...", "Зацвіла в долині червона калина.." та інші; розширили свої знання про життєвий і творчий шлях Т.Г. Шевченка, дізналися маловідомі факти з життя митця.

Учні 6-А, Б та 11 класу (учитель Горбачук С.А.) були учасниками Шевченківської світлиці «Барвами, переливами наша моя сія». Школярі декламували Кобзаря в оригіналі і в англомовному перекладі, ділилися афоризмами та мудрими настановами Шевченка, переглядали сучасні відеопроекти про митця. Шестикласники запропонували випускникам вікторину «Життєпис Кобзаря», чим дали змогу 11-класникам вкотре повторити матеріал до ЗНО. Свято створило атмосферу гордості за Генія національної та світової культури.

Переглядів: 483 | Додав: dubno-school7 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
close