21:19
Тиждень початкової школи

 З 20 по 24 січня у Дубенській ЗОШ І-ІІІ ступенів №7 пройшов тиждень початкової школи, який став тижнем радості, був цікавим та пізнавальним. Гаслом тижня вчителі початкових класів обрали слова видатного педагога В.О. Сухомлинського «Дати радість праці, радість успіху в навчанні, пробудити в дитячих серцях почуття радості, власної гідності». Адже в кінцевому результаті кожен учень повинен усвідомити, що він щоранку вирушає до «Країни Творчості та Знань».

Створити у навчально-виховному процесі атмосферу успіху, яка сприяє розвитку особистості дитини, розкриттю унікальних здібностей вихованців, відчуттю радості за свої досягнення, віри у власні сили, наполегливості у подоланні труднощів – ось мета, яку ставлять перед собою вчителі.

 Веселим та цікавим було відкриття тижня. Усі учні початкових класів зі своїми наставниками вишикувались на святкову лінійку, де голова методичного об’єднання вчителів початкових класів та вихователів груп продовженого дня Сень А.Є., оголосила план тижня. 20 січня, у понеділок, відбувся день української хустки. Дівчатка та вчителі одягнули хустки з «бабусиної скрині», а хлопчики – вишиванки. На перерві кожен клас представляв колядку чи щедрівку. 

 Усіх учнів зацікавила виставка малюнків «Моє шкільне життя». Діти малювали свою рідну школу, школу майбутнього. Школярі взяли участь у виставці творчих робіт з початкового технічного моделювання «Наша творчість». Кращі роботи були відібрані на міську виставку. Весело і цікаво пройшла перерва «Математичні ігри». Діти і відпочивали, і показали свої інтелектуальні здібності. В акції «Умілі пальчики» взяли участь учні різних вікових категорій. Діти створили панно «Метеликова райдуга». Двісті сорок  п’ять метеликів прикрасили коридори початкової школи, створюючи весняний настрій. У четвер вчителі початкових класів організували  гру «Експрес». Команда кожного класного колективу отримала маршрут, за яким рухались, виконуючи завдання з різних предметів. За результатами гри І місце здобули учні 1-В класу, ІІ місце – 4-а клас, ІІІ місце – 1-Б клас. Цього ж дня відбулась виставка кращих учнівських зошитів та щоденників. У п’ятницю пройшов конкурс гуморесок. Діти показали не лише свої декламаторські здібності, але й акторські вміння. І місце здобули учні 4-Б класу, ІІ місце – 3-А класу, ІІІ місце – 1-А класу. На завершення було проведено лінійку, на якій було підведено підсумки тижня початкової школи та вручено грамоти, дипломи та подяки.

 Робота тижня була спланована так, що всі заходи охоплювали різні сфери діяльності вчителів та учнів, були цікавими, корисними, сприяли інтелектуальному розвитку дітей. Вчителі початкових класів та вихователі груп продовженого дня привчають дітей до організованого систематичного здобуття знань, яке вимагає розвинених розумових і вольових зусиль, виховують допитливість. Щоденно демонструють компетентність щодо впровадження інноваційних технологій у навчанні та вихованні. 

Переглядів: 1796 | Додав: dubno-school7 | Рейтинг: 4.8/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
close