10:49
У школі пройшов тиждень історії

Школа – це простір життя дітей. У школі учень не готується до життя, а повноцінно живе, і тому всю діяльність навчання ми намагаємося будувати так, щоб сприяти становленню особистості як творця і проектувальника власного життя. Сучасне покоління формується в динамічному світі, в умовах постійного змінюваного інформаційного простору, що вимагає від молоді уміння швидко вирішувати життєві проблеми.

Проведення предметного тижня є ефективним засобом підвищення пізнавального інтересу до вивчення історії, стимулювання творчої активності учнів. Тиждень з історії -  це, по суті, творчий звіт учителя. Висока ефективність тижня історії в школі залежить, в першу чергу, від нашого досвіду та майстерності, вміння керувати діяльністю учнів, співпрацювати з колегами.

Тиждень історії є дієвою формою організації навчання, виховання, поглиблення рівня знань учнів, сприяє їх розвитку та поширенню світогляду. Водночас зміст заходів, що проводяться, тісно пов'язаний за змістом з основним програмним курсом. Проведення тижня історії – це не тільки розваги для учнів, а одна з форм організації навчання, засіб виховання, шлях до порозуміння з учнями.

У день відкриття тижня в школі у фойє було оформлено виставку кращих стіннівок учнів 6-10 класів «Сьогодні знавці історії, а завтра її творці», яку учні, батьки, вчителі мали можливість оглянути впродовж тижня. Було розміщено скриньку «Пишу лист тобі, солдате». Всі листи дітей зразу ж по закінченні тижня передали волонтерами в зону АТО. В шкільній бібліотеці учням пропонувався огляд історичної літератури, яка рекомендувалася для позакласного читання.

Впродовж тижня пройшло чимало цікавих та змістовних заходів. Серед них історична гра для учнів 7 класів «Київська Русь X-XI ст.» (вчитель Дячук І.В.), брейн-ринг «Таємниці грецької міфології» для учнів 6 класів (вчитель Сось Ю.Ю.), урок-змагання для учнів 8 класів «Козацька Україна» (вчитель Дячук І.В.).

Також  учні 9-11 класів протягом тижня звернулися до сучасності, яка неодмінно стане історією. Трагічні події нашої Батьківщини 2013-2015 років, які сколихнули весь світ стали предметом лекторію "Ми свідки трагічної історії України" в ньому взяли участь 9-ті класи. На занятті були опрацьовані актуальні питання сучасності - революція "Гідності", АТО - війна XXI століття, трагічна історія наших героїв. Учні 10-го класу взяли активну участь у виховній годині "Розкажи мені про героїв!". Під час заходу діти вшанували пам’ять героїв "Небесної сотні" та антитерористичної операції (вчитель Пащук О.С.).

Цікавим та захоплюючим був урок-змагання серед учнів 8 класів та історична гра серед учнів 7 класів, де діти демонстрували свої знання отримані під час уроків у нетрадиційній обстановці, формували уміння працювати в команді, виховували колективізм і відповідальне ставлення до роботи.

Учні були нагороджені грамотами. Тиждень історії пройшов під гаслом «Час летить над нами, але тінь свою залишає за нашою спиною». Чи не у цій тіні наше минуле й майбутнє?

Переглядів: 721 | Додав: dubno-school7 | Теги: ЗОШ №7 м. Дубна, тиждень історії | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
close