11:49
13 лютого 2020 року пройшло засідання атестаційної комісії.

13 лютого 2020 року пройшло засідання атестаційної комісії.

Про хід підготовки до атестації педагогічних працівників: звіти педагогів, що атестуються. Засідання атестаційної комісії пройшло під гаслом « Якщо ви володієте знаннями, дайте іншим запалити від нього свої світильники»

                                                                                                     Т.Фулпер

   Орієнтація освіти і науки на сучасну особистість учителя викликала необхідність пошуків нових підходів до організації внутрішньошкільної методичної роботи.Проблема професійного розвитку вчителя, зростання професійно значущих особистісних якостей, формування професійної компетентності є актуальною, адже від її розв’язання залежить як ефективність навчально-ви­ховного процесу, так і задоволеність рівнем власного саморозвит­ку, можливість самореалізації. 

     Модернізація освіти змушує по-новому поглянути не тільки на форми оцінювання досягнень учнів, а й шукати ефективні форми оцінювання педагогічної і науково-методичної діяльності вчителя. Однією з таких форм  є  портфоліо вчителя. У вчителя має бути “досьє успіхів”, в якому відбиватиметься все цікаве і гідне з того, що відбувається в його житті.  Головне призначення портфоліо - продемонструвати найбільш значущі результати практичної діяльності для оцінки своєї професійної компетенції, такі як реалізовані проекти, участі в олімпіадах і конкурсах, проведені педагогом дослідження.  Портфоліо дозволяє педагогу проаналізувати, узагальнити і систематизувати результати своєї роботи, об’єктивно оцінити свої можливості та спланувати дії з подолання складнощів і досягнення більш високих результатів, зміщуючи акцент з оцінки на самооцінку.

   Друге важливе призначення портфоліо вчителя - це альтернативна форма оцінки професіоналізму та результативності роботи педагога при проведенні експертизи на відповідність заявленої кваліфікаційної категорії. Це й інструмент для забезпечення моніторингу професійного зростання педагога.

Вже декілька років поспіль на засіданні атестаційної комісії  вчителі,які атестуються демонструють електронне  портфоліо,  найважливіші результати своєї практичної діяльності .У 2019-2020 навчальному році демонстрували результати практичної діяльності Горбачук С.А., Жабчик А.Є., Руденко І.Г., Дячук І. В., Матвійчук Г.Р., Стецюк В.С., Гаврилюк Н.В., Бережко Н.Л., Андрощук В.Р. https://dubno-school7.at.ua/publ/

    

 

Переглядів: 284 | Додав: dubno-school7 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
close