21:04
17 травня - День Європи

 17 травня у Будинку дітей та молоді учнівська молодь нашого міста відзначила Міжнародний день Європи. До заходу долучилися й учні ЗОШ №7, представили одну з країн-учасниць Європейського Союзу – Грецію.

 

 Історія цього загальноєвропейського свята сягає 1987 року, коли перші члени Європейського Економічного Союзу започаткували таку традицію. Згодом, як відомо, до Євросоюзу вступало все більше і більше держав, тому саме свято ставало масштабнішим та вагомішим. На сьогоднішній день членами ЄС є 28 країн. Нажаль наша держава не входить до цього числа. Проте не зважаючи на це та інші політичні, економічні проблеми, наша Україна та громадяни незалежної, демократичної, соборної та правової держави прагнемо цього. Як підтвердження намірів української нації вступити до ЄС, поваги  та дружби до всіх країн учасниць цього товариства, молодь міста Дубно щорічно відзначає День Європи. Цей рік теж не став винятком. 

 

 Захід було організовано у вигляді представлення країн, що вже є членами ЄС. Діти уміло та цікаво демонстрували традиції, музику, національні страви кожної окремої європейської країни. Учні показали свої таланти розмовляти, читати вірші, співати різними мовами європейських країн.

 Учні ЗОШ №7 представили «Заповіт» Т.Г. Шевченка грецькою мовою, показали дружнє ставлення до Греції та любов до рідної Батьківщини. Атмосфера свята охопила всіх присутніх. Молоде покоління – майбутнє нашої країни, зуміло показати, що усі народи є братніми, що Європа – це одна велика родина. 

 

 

Переглядів: 505 | Додав: dubno-school7 | Теги: Європейський Економічний Союз, Європейський Союз, день європи, ЄС | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
close