12:55
День цивільного захисту

      16 травня 2019 року у школі відбувся День цивільного захисту.

         Розпочався він збором керівного, командного складу.

     Протягом дня були проведені уроки з питань ЦЗ та БЖД. В кабінеті ІКТ демонстрували фільм з питань ЦЗ, можна було завітати на екскурсію в музей пожежної безпеки. На уроках основи здоров’я учні почули про «Весняні лікарські рослини на поміч людині». 

            Цього ж дня відбулося  відпрацювання дій учнів, постійного складу школи з ввідної «Пожежа у шкільному приміщенні» (кабінет іноземної мови). Після оголошення тривоги останній клас прибув у місце збору за 3 хв. 20 сек. Всі працівники та учні вірно зорієнтувалися при евакуації, залишаючи навчальні приміщення та обираючи аварійний вихід.

                   

         

   По завершенню тривоги учні 3-4 класи брали участь у квесті «Безпечне життя».

         

            

                  

Учні 5-х класів брали участь в естафеті долаючи «заражену зону» в протигазах, надавали допомогу потерпілому, долати «мінне поле» (кер. Канюк П.М.). 

      

     Учні 6-х класів разом з сестрою медичною Феш Л.С. брали участь у практичному занятті «медична підговка». Вчилися накладати джгута «есмарха» і «турнікета» для зупинки кровотеч. Накладали бандаж на плечову частину руки. Навчились робити різні види пов’язок: «чепець», на волосяну частину голови; «спіралеподібну» пов’язку на передпліччя; «колосоподібну» пов’язку на плечовий суглоб; «косинкову» – на ліктьовий суглоб. Проводили першу допомогу при переломах верхніх і нижніх кінцівок. Засвоювали техніку накладання і фіксування шин.

               

          

    Учні 7-х класів брали участь у практичних заняттях «Будова вогнегасника» та практичні дії застосування вогнегасники з Бобиром В.Д.

              

     

                 

      Для учнів 8-11 класів було проведено показові практичні заняття волонтерською організацією для надання домедичної допомоги Дубенського медичного коледжу  «Альфа» з керівником лікарем Табачуком В.П.

         

           

                    

   Показовий день ЦЗ був проведений  на достатньому організаційно-методичному рівні. Успіх його великою мірою  залежав від підготовки, чіткого керівництва. Школярі отримали багато корисної інформації та закріпили її практично.

           

Переглядів: 290 | Додав: dubno-school7 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
close