11:15
День цивіьного захисту

Відповідно з «Планом основних заходів підготовки цивільного захисту школи на 2017 рік», 12 траавня 2017 року у школі було проведено День цивільного захисту та об’єктового тренування на тему « Дії органів управління, сил та структурних підрозділів ЦЗ школи у разі виявлення в навчальному кабінеті школи пожежі».

Протягом тижня класні керівники та класоводи проводили уроки за тематикою ЦЗ. Учні мали можливість переглянути науково-популярні, хронікально-документальні фільми та мультфільми з питань цивільного захисту.

На уроці основ здоровя між 7-ми класами було проведено змагання «Цей цілющий світ лікарських рослин» ( вч. Тимощук Т.М.)

Уже кілька років поспіль у проведенні Дня ЦЗ беруть активну участь представники ГУ ДСНС України у Рівненській області,ДПРЗ-4 ГУДСНС України у Рівненській області,служби швидкої допомоги ,ПАТ Рівнегаз

які продемонстрували показові виступи учням.

О 12.00 за сигналом ЦЗ «Увага всім» проведено навчальну евакуацію особового складу школи. Організовано, спокійно, але динамічно і швидко було проведено евакуацію усіх учасників навчально-виховного процесу, учасники тренування дотримувались правил безпечної поведінки. Учні , адміністрація школи ,відпрацювали вміння користуватись вогнегасниками. В цей час до місця евакуації оперативно прибула задіяна у навчаннях служба ДПРЗ-4 ГУДСНС України у Рівненській області, служба швидкої допомоги, газова служба.

Рятувальники ліквідували умовну пожежу, винесли із класної кімнати умовного потерпілого, надали йому першу допомогу, передали його службі швидкої допомоги.

Учні мали можливість побачити роботу служб та спробувати самим гасити пожежу (використовуючи вогнегасники), побувати в ролі «рятувальників», «медиків». «газовиків».

Адміністрація, педагогічний колектив, учні, дякують за підтримку та допомогу в організації Дня ЦЗ Головному Управлінні ДСНС України у Рівненській області в особі Корецького Ю.О.,ДПРЗ -4 ГУДСНС України у Рівненській області в особі Домарацького М.Б. , ПАТ Рівнегаз особі Поліщука М.М., службі швидкої допомоги в особі Вагилевича Я.Я.

Проведені заходи викликали інтерес серед учнів навчального закладу, спонукали їх для поглиблення знань у питаннях цивільного захисту та здобуття практичних навичок щодо грамотних і чітких дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, особливо - в такий неспокійний для країни час.

Дячук І.В., заступник директора з навчально-виховної роботи, відповідальна з питань ЦЗ.

Переглядів: 442 | Додав: dubno-school7 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
close