11:58
День Соборності України

22 січня 2018 року в 7-Б класі в Дубенській ЗОШ №7 працівниками Дубенського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з класним керівником Короляк М.М. було проведено виховний захід «Возз’єднались в ті далекії роки – наші предки на віки» до Дня Соборності України.

В історії становлення незалежності і соборності України, особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу.

Метою проведеного заходу було виховання нацiональної свiдомостi учнiв i людської гiдностi, вiдродження паросткiв духовностi, формування рис громадянина Української держави, поглиблення знань про iсторичний факт злуки українського народу, його значення; виховання глибокої поваги та любовi до Батькiвщини та рідного краю. Під час заходу учні переглянули патріотичне відео, прийняли участь у вікторині, у ході якої поповнили свої знання з історії України, проявили креативні здібності та кмітливість. По завершенні виховного заходу всі учасники вікторини отримали дипломи та масу позитивних вражень, якими воли поділилися з однолітками та класним керівником та гостями.

Акт Злуки став могутнім виявом волі українців до консолідації, свідченням їхньої самоідентифікації, становлення політичної нації. Це був реальний крок до об`єднання українських земель, який і сьогодні істотно впливає на національно-політичні процеси в Україні. День Соборності України - це нагадування про те, що сила нашої держави - в єдності українських земель.

 

 

 

 

Переглядів: 406 | Додав: dubno-school7 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
close