13:22
Фестиваль творчих уроків

         У листопаді у Дубенській ЗОШ I-III ст. №7  пройшов фестиваль  творчих уроків у номінаціях : Захист Вітчизни, основи здоров’я, географія.

         У рамках цього фестивалю пройшли у школі міські методичні обєднання. 20 листопада  відбулося методичне об’єднання вчителів природничих дисциплін. Було проведено інтегрований урок з географії та біології « Подорож Африкою» у 7 кл. «Унікальність  і неповторність рослинного і тваринного світу».  Урок провели вчитель біології – Антонюк Т.В., та вчитель географії Ткачук О.О.

         Проведений урок був побудований у вигляді подорожі. Клас було поділено на 4 групи, кожна група мала випереджуюче завдання. I гр.- складала карту « Той що не боїться холоду», II гр.-  готувала візитну картку Африки, IIIгр. – презентацію « Видатні місця Африки», IV гр. – розробила памятку туристу.

 

В ході проведення уроку відбувалися зупинки на станціях:  « Дослідники»,   «Фотоспостереження», « Видатні місця», « Памятка туристу». Було використано прийом фішбоун, та картки самооцінювання, смайли, розсипанні слова.

   

         На завершення уроку була проведена вікторина « Цікава Африка», за результатами якої кожна группа отримала грамоту.

           

Було підведено підсумки та аналіз реалізації поставленних цілей та очікувань.

         В цей день проведено інтегрований урок  основи здоров’я, музика, фізичне виховання, вчитель Тимощук Т.М., Горбачук А. В. у 8 кл. « Оздоровчі системи».

   

         Показник добробуту суспільства – здоров’я. Особлива увага молоді, бо вони -  наше майбутнє. Тому і обрали тему : «Оздоровчі системи». На початку уроку  розглянули термін за допомогою сенкану.

         Основна частина була спрямована на визначення проблеми, котрій присвячений тренінг, пошук щляхів її розвязання.

         Розпочався урок з музичного вітання.  На уроці були озвучені найцікавіші складові оздоровчих систем: дельфінотерапія, каністерапія, лікування кольором, фунгіотерапія, аюрведу  і йога.

         Потім обєднавшись у групі, діти включились у активний пошук шляхів розв’язання теми, щоб пізніше надати  потрібні інформацію один одному (взаємодія). Активно працювали 5 груп: харчування, рух, режим, загартовування, гігієна.

Під час представлення груп всі відчули красу українського танцю, української вишиванки (під звучання пісні « Вишиванка» всі імітували музично-ритмічними рухами вишивання.

    

         На урок фізичної культури учнів запросив Андрій Володимирович, запропонувавши учням оздоровчу розминку. Всім було комфортно.

   

Так непомітно ми ввійшли в блок розвитку практичних навичок.

         По квіткому лабіринту під звук музики Йоганна Баха (музикотерапія) учні ввійшли до класу, де потрапили в оздоровчий салон «Зеленої  планети». Їм була запропонована  « Музична дієта».

                  

          І так ми підійшли до кульмінаційного моменту уроку. Поскільки лікують людину не «муміфіковані» диски , а жива музика, то звучала записана музика на роялі у виконанні Тимощук Т.М.

         Сеанс - оздоровлення завершився і передує прощанню оцінка-аналіз уроку. Протягом всього уроку був використанний ще один елемент оздоровчої системи (лікування кольоромм – зеленим).

                   

І наостанок, діти прослузали повчальну притчу «Про краплю».

14 листопада був проведений урок Захист Вітчизни «Основи самооборони» 10 клас (вчитель Канюк П.М.).

         Мета заняття : 1.Формування військово- прикладних навичок захисту від захватів та ударів противника; 2. Виховання впевненості у власних силах; 3. Розвиток вольових якостей.

         Урок розпочався із підготовчої частини (стройове тренування). Петро Миколайович розповів учням про історію хортингу (вид спортивних єдиноборств). Було підготовлено презентацію, перегляд відео.

   

         У ході практичної  частини  учні навчалися базовим прийомам звільнення від захвату.

   

 

Переглядів: 412 | Додав: dubno-school7 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
close