21:35
"КОЗАЦЬКІ ЗАБАВИ" У 4-Б КЛАСІ (КЛАСОВОД РОСОЛОВСЬКА Л.Ф.)

14 жовтня відзначають одне з найбільших християнських свят - Покрову Пресвятої Богородиці.  Пресвята Богородиця вважалася покровителькою як усієї України, так і козацтва зокрема. Козаки настільки вірили в силу Покрови Пресвятої Богородиці і настільки щиро й урочисто відзначали це свято, що впродовж століть в Україні воно набуло ще й козацького змісту та отримало другу назву — Козацька Покрова. Віднедавна свято Покрови в Україні відзначається ще й як День українського козацтва. А починаючи з 2015 року, 14 жовтня – це ще й День захисника України.

        Напередодні великого свята в 4-Б класі відбулися «Козацькі забави» з девізом – козацькому роду нема переводу.

       На початку свята всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять  захисників, які загинули, обороняючи українські землі. Згодом діти переглянули відеофільм про козаків. Після перегляду фільму дівчатка привітали юних козачат зі святом і побажали перемоги.

 А тепер порозважаймось,

 В різних іграх позмагаймось.

 Два гурти козаків гожих

 Нам покажуть, хто що може.

    Козацьку спритність, мужність, точність і сміливість хлопці проявили в різних конкурсах: біг у мішках, перенесення в ложці тенісного м’ячика, біг навприсядки із зігнутими у ліктях руках, біг парами з повітряною кулькою між лобами, переправа учасників на інший берег за допомогою кола.

Свої знання про козаччину хлопці показали в конкурсі «Вибери правильні слова». Не було переможців і переможених: була дружба, підтримка і побратимство. Дівчатка-козачки нагородили всіх учасників медалями.

Хлопці довели, що козацькому роду нема переводу. «Козацькі забави» у школі – це не лише спортивне свято, а й справжнє виховання патріотів нашої Батьківщини. Нашим сучасникам потрібно навчитися пишатися тим, що ми – українці!

 

 

 

Переглядів: 198 | Додав: dubno-school7 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
close