12:38
Проект «Знаймо та реалізовуємо свої права»

           12 грудня на базі БДМ   комісією «Захист прав  підлітків»

( Дубенська ЗОШ№7) було проведено  «День  лідера» відповідно до плану роботи міської ради старшокласників та реалізовано проект «Знаймо та реалізовуємо свої права». Права дітей – одна з найсерйозніших проблем нашого суспільства.      Рівень правової культури та знання дітьми своїх прав і обов’язків досить низький. Майже кожна шоста дитина взагалі не знає законів, які її захищають.          Дітям бракує елементарної обізнаності щодо своїх прав, обов’язків і відповідальності у багатьох життєвих ситуаціях. Важливість вирішення проблеми прав дітей обумовлена тим, що реалізація прав дитини є чи не найголовнішою умовою її фізичного та психічного благополуччя і розвитку.       Суть проекту полягала  в необхідності розвивати у дітей та підлітків почуття гідності, необхідності для суспільства, відповідальності за свої дії, усвідомлення своїх прав, обов’язків, стимулювати у дітей бажання реалізувати свої права .

      В рамках проекту було проведено заняття - тренінг соціальним педагогом Дзюбою Н.В. «Знаймо та реалізовуємо свої», під час якого лідери мали змогу побувати у ролі кардіохірургів, художників, юристів, побувати у казці та ознайомитися з документами, які захищають права дітей, шукали вирішення складних життєвих ситуацій. Ознайомились з відповідальністю неповнолітніх при порушенні законів.

   Члени комісії виготовили та розповсюдили буклети Знаймо та реалізовуємо свої права, «Конвенція ООН про права дитини»,  в яких зібрані основні статті, які захищають права дітей, а також,  телефони гарячих ліній, за якими можна звернутися неповнолітнім при порушеннях їх прав. Домашнім завданням для інших  комісій міської ради старшокласників  стало проведення анкетування «Моя правова обізнаність»  в своїх  навчальних закладах.

  

  

  

Переглядів: 268 | Додав: dubno-school7 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
close