12:17
РЕКОМЕНДАЦІЇ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ЗНЯТИ СТРЕС

1. Навчіться розуміти, що найбільш важливо для вас в житті, ставити глобальні і стратегічні цілі. Прагніть до досягнення своїх результатів, не тільки в професійній сфері. Сім’я, саморозвиток є відмінними джерелами для натхнення. А просування вперед збільшує віру у власні цілі. 2. У періоди відчаю, почуття самотності постарайтеся не замикатися в собі, зателефонуйте близького друга, з боку завжди простіше логічно оцінити проблему, та й просто спілкування вже знизить рівень негативних емоцій. Часто спілкування допомагає краще, ніж заспокійливі препарати. Емоційна саморегуляція направлена ​​на відновлення власними зусиллями душевного стану, але при нестачі сил, розпачі, можна вдаватися до допомоги друзів, психологів.

 3. Прагніть до усунення джерела стресу – проаналізуйте причину, подумайте, як вирішити питання, знизити емоційне навантаження, постарайтеся відновити мирну атмосферу в сім’ї, на роботі або не звертати уваги на людей, яких неможливо виправити. Ніщо не може зачепити людину, поки він сам цього не дозволить.

4. Знайдіть способи використовувати час простоїв – поїздки в транспорті, очікування. Можна слухати або читати книги, зануритися в світ музики, підключивши плеєр або вивчати іноземні мови. Знову ж це інструмент тайм-менеджменту, щоб більше встигати. Можна подумки обміркувати плани на вечір, куди зайти, з ким зустрітися.

 5. В інтер’єрі краще використовувати пастельні тони для відновлення і відпочинку нервової системи, яскраві червоні і жовті кольори сприяють збудженню, підвищенню агресивності.

 6. Емоційна саморегуляція починається з усвідомлення занепокоєнь і переживань. Чи не збираєте стрес в душі, обговорюйте, що турбує, з близькими в спокійних тонах, спільно простіше вирішити наболілі питання. Часто для пошуку виходу потрібно сформулювати завдання, а озвучуючи, вже починаємо мислити конкретно, не губитися в думках.

 7. Ставтеся з розумінням до близьких людей, уважно слухайте, намагайтеся зрозуміти почуття, емоції, така підтримка необхідна всім.

 8. Питання дефіциту часу можна вирішити, освоївши прийоми планування свого часу, складаючи список завдань і розподіляючи час в порядку пріоритетності. Головне – взяти життя під контроль, все вийде.

 9. Відмінний спосіб зняття стресу – сміхотерапія, читайте анекдоти, слухайте записи коміків або просто жартуєте з друзями. Кажуть, що хвилина сміху подовжує життя на 1 годину, а ще радість і підвищення настрою – покращують імунітет, сприяють зміцненню здоров’я і позитивному ставленню до життя. А значить, надають допомогу у вирішенні всіх проблем.

10. Цілителькою душ є і музика, є інформація, що звуки природи і класична музика сприяють заспокоєнню, нормалізації роботи серця, відновлення психічного балансу в організмі. А композиції Моцарта, до того ж, покращують пам’ять і розумові здібності. Варто знайти час для прослуховування приємної і розслаблюючої музики. Емоційна саморегуляція за допомогою музики дуже ефективна і приємна, можна використовувати і самостійне спів для підвищення настрою, відходу від негативних емоцій.

11. Фізичні вправи безперечно також ключ до зміцнення здоров’я і зняття стресу, організм перемикається на виконання вправ, забуваючи про печалі і негаразди. Тому плавання, фітнес, тренажерний зал або вправи на свіжому повітрі завжди допомагають зарядитися бадьорістю і енергією.

12. Людині для нормального життя потрібна активність, перемикання з однієї діяльності на іншу діє краще, ніж пасивний відпочинок. При цьому намагайтеся пам’ятати і концентрувати увагу на успіхи, досягнення в житті, це допоможе подолати періоди невдач, які зустрічаються у всіх в житті.


Джерело: https://ksnews.org.ua/?p=25784
© https://ksnews.org.ua/

Переглядів: 175 | Додав: dubno-school7 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
close