18:39
Тиждень математики у нашій школі

Навчатись математики нелегко. Вона завжди була для учнів тяжкою працею. Так, наука ця вимагає чималих зусиль, і учень не може її вивчити, лише спостерігаючи за тим, як це роблять інші. Треба самому багато і щоденно працювати, і тільки тоді вона принесе і користь, і велику радість – радість пізнання. І щоб кожна дитина змогла відчути цю радість, щоб розвіяти міф про математику як «суху науку» у школі проведено тиждень математики та інформатики з 11 по 14 лютого. Заходи у рамках тижня охопили всіх учнів школи незалежно від віку та математичних здібностей.
Переступивши поріг закладу кожен поринав у світ математики, бо нікого не залишила байдужим інсталяція «Vivat математика!». Притягували увагу всіх яскраві та цікаві математичні газети. Пройшовши коридорами школи, всюди можна було прочитати афоризми, вислови про «царицю наук». Найбільші поціновувачі математики та інформатики згуртувались біля ребусів, кросвордів та вікторин. Про те, що «математика – справа аж ніяк не тільки розуму, але також і фантазії», за словами німецького вченого Ф. Клейна, довела виставка малюнків «Я малюю математику» та «Малюй в Paint».
Кожен день вчителі математики та інформатики намагались зробити цікавим і незабутнім. П’ятикласникам запам’ятався «Урок-казка» (вч. Вознюк Л.Й.). Шестикласники були у захваті від математичного КВК (вч. Короляк М.М.). хвилю хорошого настрою підхопили восьмикласники під час математичної гуморини (вч. Мосійчук З.М.). Старшокласники показали свої здібності на уроці інформатики «Світ комп’ютерів» (вч. Джус М.О.).
В останній день предметного тижня було підведено підсумки, нагороджено переможців, відзначено найактивніших учасників.
Багато позитивних емоцій і вражень залишилось від проведеного тижня. І знову переконуєшся, що «У житті немає нічого кращого, як вивчати і викладати математику» (Є.Д. Пуассон).

Переглядів: 685 | Додав: dubno-school7 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
close