20:17
Тиждень правознавства у школі

«Усі люди є вільні та рівні у своїй гідності та правах…», «Кожна людина має невід’ємне право на життя…, на свободу та особисту недоторканність…» - це усім відомі та звичні слова, що закріплені основним законом держави - Конституцією України. Ці фрази до сьогодні нам здавалися простими та непомітними, доки не прийшов важкий період для життя українського народу. І коли ж, як не тепер, нам освітянам особливу увагу слід приділяти правовій культурі підростаючого покоління.

 Так, з метою збагачення знань, умінь і навичок учнів із питань морально-естетичного спрямування та формування правової свідомої особистості у ЗОШ I-III ступенів №7 відбувся традиційний тиждень правознавства. Впродовж п’яти днів з 06.10 по 10.10.14 р. молодші школярі та учні старших класів мали можливість поринути у світ законів та справедливості. Вже традиційно у перший день правового тижня старшокласники, які уже знайомі з юридичною наукою «правознавство», підготували виставку стіннівок «Права, свободи і обов’язки людини і громадянина».

 За сприяння бібліотекаря нашої школи Пограничної Т.В. та вчителя правознавства Пащук О.С було організовано книжкову виставку найважливіших нормативно-правових актів українського законодавства – «Бережи мене, мій законе».

 Усім учням нашого закладу впродовж тижня вдалося взяти участь у публічній анкеті великого формату «Мої права – права які я знаю, якими користуюся, яких мені не вистачає».

За сприяння адміністрації школи та соціального педагога Дзюби Н.В. відбулася зустріч з представником правоохоронних органів начальником СКМСД Дубенського МВ УМВС Власюком О.В. Учні 9-х класів взяли участь у бесіді «Правопорушення та юридична відповідальність».

 У рамках тижня правничих знань, з ініціативи Дубенської міської ради, у нашій школі 9 жовтня. відбувся конкурс творів з теми «Якби я був міським головою». Учні 9-11 класів з особливим азартом та активністю прийняли роль міського очільника у своїх творах. Діти уміло та по дитячому цікаво висловлювали свою думку про рідне місто, нові реформи місцевого рівня та краще майбутнє для мешканців Дубна. 

Впродовж тижня відбувалася трансляція юридично-наукових фільмів для старшокласників «Знайомство з судом», «Діти за  ґратами» та мультфільми для молодших школярів правничо-виховної тематики «Казкові герої в країні прав і обов’язків». 10 жовтня було підведено підсумки тижня правознавства.

Переглядів: 528 | Додав: dubno-school7 | Теги: тиждень правознавства у школі, анкета мої права | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
close