20:53
У школі пройшов Тиждень рідної мови

 З 22 по 26 лютого у школі проходив Тиждень рідної мови.

24 лютого в 11 класі під керівництвом вчителя української мови та літератури Навозняк Г.Д. було проведено заочну мандрівку «Пересопницьке Євангеліє – національна святиня українців».

Учні ознайомилися з українською першокнигою як символ історичних коренів української духовності, повторили вивчене про перші рукописні та друковані книги в Україні доби Ренесансу та Бароко.

 25 лютого у 6-А класі вчитель української мови та літератури Супінська М.В. провела мовну вікторину «Мово українська! Ти ж як море – безконечна, могутня глибина!». Шестикласники з’ясовували значення фразеологізмів, до кожного з них добирали синоніми, складали речення. Користуючись збірниками прислів’їв та приказок, виписували прислів’я, про вміння українців влучно висловлюватись, про потяг до науки, до знань. За українським правописом повторювали правила вживання великої літери, розповідали про правопис географічних назв.

 Цього ж дня вчитель Навозняк Г.Д. провела мовну гру-конкурс у 5-Б класі. Змагалися дві команди «Вишиванка»  (командир Дмитрук Катерина) та «Калинонька» (командир Гладуненко Андрій).

 

 

 Учні розв’язували різні цікаві завдання: заміняли визначення одним словом; вибирали словосполучення, які відповідають вимогам орфоепічної та лексичної мовних норм; закінчували прислів’я, коментували епіграфи та інше. Завершилася гра-конкурс привітанням обох команд у рівному рахунку.

 

 

 26 лютого у 7-Б класі відбулося літературно-мистецьке свято «Мова – це оберіг людини й нації». Учні читали поезії: Д. Павличка, Д. Білоуса, О. Олеся, П. Тичини. Слухали пісні про українську мову. 

Переглядів: 507 | Додав: dubno-school7 | Теги: мовна вікторина, літературно-мистецька композиція, Перисопницьке Євангеліє, Тиждень рідної мови | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
close