16:19
У школі відбувся семінар-практикум керівників навчальних закладів міста

 27 листопада на базі нашої школи відбувся семінар-практикум керівників навчальних закладів міста «Мотивація як засіб підвищення якості управління персоналом».

Коли йдеться про те, щоб заклад рухався вперед,

вся суть у мотивації людей…

Зацікавити людей роботою – означає

реалізувати плани.

Зацікавити вчителів у професійному розвитку –

значить надовго забезпечити успіх у розвитку своєї школи.

Лі Якокка

 

Зустріч учасників семінару відбулася в актовій залі. З вітальним словом звернулася директор школи Ніна Олександрівна Поліщук. Гостей вітали учні школи. За доброю традицією нашого навчального закладу, всі учасники семінару зробили колективне фото на згадку.

 Потім для роботи всі перейшли до кабінету ІКТ. Учасники семінару отримали папку, в якій була програма семінару-практикуму, візитка школи, блокнот, диски та поради керівникам «5 способів мотивувати себе протягом дня». І яке було здивування, коли колеги побачили колективне фото на згадку в папці.

Відкрила семінар, ознайомила з програмою та теоретичними аспектами по темі семінару завідувач методичним кабінетом управління освіти, сім’ї, молоді та спорту Людмила Євгенівна Шовкіна.  

 У слайд-презентації «Ефективні методи застосування мотивації педагогічних працівників в управлінській діяльності» директор школи Поліщук Н.О. виклала теоретичні пункти, підкріплюючи їх практичними застосуваннями у нашій школі. Підсумовуючи теорію Ніна Олександрівна показала результативність впровадження у практику роботи закладу мотиваційних методів.

 

 Звернула увагу на практичну сторону застосування мотивації педагогічних працівників заступник директора з навчально-виховної роботи Дячук Ірина Василівна, продемонструвавши калейдоскоп сучасних педагогічних досягнень «Управління процесом удосконалення професійної компетентності педагогів за допомогою мотиваційних аспектів».

 Присутні мали можливість заочно побувати на засіданні педагогічної майстерні «Вчитель – учень. Проблеми спілкування» і пересвідчитися, що один із методів мотивації педагогів – самореалізація, прагнення розкрити себе, підвищувати свій професійний рівень (це залучення педагогів до керівництва структурними підрозділами методичної роботи).

 Проглянувши відео-фрагменти  нетрадиційних засідань методичних об’єднань (вчителів філологічного циклу предметів. Керівник Горбачук С.А.; вчителів художньо-естетичного циклу, фізичного виховання, трудового навчання та ЗВ. Керівник Бондарчук С.Л.) – присутні переконалися, що наші вчителі креативні, повні сил, енергії й творчості.

 Ірина Василівна показала, як працювала у школі творча група, психолого-педагогічний семінар в ході реалізації НМПТ, продемонструвала участь та результативність учителів школи у шкільних, міських, обласних методичних заходах.

 Присутні мали можливість заочно побувати на уроках вчителів (Заблоцької І.І., Лінчук О.Є., Руденко І.Г., Сухолейстер Л.О.), де побачили їхню професійну компетентність, значущість, творчість, новаторство.

 Спираючись на творчий потенціал талановитих педагогів, адміністрація школи створює ядро, яке задає тон у роботі, навколо якого об’єднується і розвивається увесь педагогічний колектив.

 Високопрофесійним, практичним, з власного досвіду був виступ молодого вчителя історії та правознавства Оксани Степанівни Пащук, яка ознайомила присутніх із коучинговою технікою організації роботи колективу. Переконавши всіх, що ця технологія партнерської взаємодії керівника і підлеглих, переміщує людину із зони проблеми до зони ефективного рішення.

 

 Для проведення рефлексії психолог школи Ольга Володимирівна Грибок  провела з керівниками освітніх установ психологічний тренінг «Інноваційні підходи до формування фахової компетентності керівника», на якому були запропоновані вправи: «Сонце успіху», «Модель успішного керівника», «Психологічний тест». Із метою самопізнання Ольга Володимирівна подарувала всі оду, яка може бути для учасників тренінгу життєвим девізом.

 А на завершення кожен учасник семінару-практикуму взяв собі на пам'ять пелюстку з «Чарівної квітки» з побажаннями.

У ході семінару-практикуму учасники мали можливість здійснити екскурсію в музей пожежної безпеки.

 У кінці семінару були підведені підсумки. Учасники створили кейс ідей та пропозицій «Мотивація як засіб підвищення якості управління персоналом».

Адміністрація школи висловлює подяку всім педагогам, які долучилися до підготовки семінару-практикуму.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 496 | Додав: dubno-school7 | Теги: семінар-практикум керівників навчал | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
close