16:39
У школі відбувся Шевченківський тиждень

 Є дні, що минають і непомітно зникають без сліду. Нічого не залишають по собі, нічого не знаменують собою. Але є день, що ніколи не минає, що завжди з нами. Бо він увібрав у себе безсмертне дихання душі. Бо він такий великий і незбагненний, як життєдайний дощ, як весняний вітер, як щедре сонце. Україна у долі своїй має такий день – 9 березня. День, який явив світові Тараса Шевченка – великого сина великого народу.

Кажуть, весна починається з Шевченка. Тому і ми, учні 9-А класу (керівник Заблоцька І.І.), вирішили розпочати весну із вшанування пам’яті Кобзаря.

 11 березня для учнів школи було проведено свято «Є в Шевченка народження дата - дати смерті у нього немає!». Ведучі намагалися донести до учнів усю велич Великого українця. Читалися поезії, були інсценізації творів. Глядачів зацікавили відеоматеріали про Т. Шевченка, особливо стрічка, знайдена студією «1+1» в одному із музеїв, де сам Т. Шевченко читає послання «І мертвим, і живим, і ненародженим…».

 З нагоди народження великого генія, мислителя, пророка Тараса Шевченка у 9-Б класі (керівник Сухолейстер Л.О.) була проведена виховна година «Великий Кобзар українського народу». Учні пригадали біографічні сторінки життя поета, звучали вірші Тараса Шевченка, уривки з його поем «Катерина», «І мертвим, і живим, і ненародженим…», «Гайдамаки».

 У виконанні Кунинець Анастасії, Ільчишиної Ольги, Шатнік Вікторії лунала пісня «Садок вишневий коло хати».

А танцювальний ансамбль (Кривичун Світлана, Павлонюк Марта, Кунинець Анастасія, Осипчук Ольга) подарував присутнім танець «У вінок Кобзаря».

Дев’ятикласники знають, що пророчі Шевченкові слова піднімали бойовий дух українців під час революції 2014 року.

Це свято зібрало до купи тих, хто відкриває для себе у його творах незгасне яскраве світло дум та помислів.

 Також 11 березня відбулося засідання літературного гуртка «Первоцвіт», на якому був проведений конкурс «Юні шевченкознавці» (керівник Матвійчук Г.Р.).

У першому турі конкурсу гуртківці показали свої знання про Т. Шевченка як особистість: його оточення, погляди та переконання, захоплення та мрії. Дізналися нове про такого знаного і все ж до кінця не пізнаного Шевченка. Ім’я поета овіяне всенародною любов’ю. Адже це була людина виняткового патріотизму, духовної краси, мистецького обдарування.

 У другому турі конкурсанти читали власні вірші про Україну, Шевченка, сьогодення. Це були поетичні одкровення, навіяні весною, любов’ю до рідної землі та Шевченковою мудрістю.

Переможцями стали: Пригода Анастасія (9-А клас), Цапко Дарина (6-Б клас) і Штефусь Ірина (8-А клас).

 

Переглядів: 718 | Додав: dubno-school7 | Теги: шевченківський тиждень | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
close