11:37
Від випускника - до мецената

 Восени 2012 року з нагоди 50-літнього ювілею з дня утворення Дубенської ЗОШ I-III ступенів №7 міська рада подарувала закладу новий комп`ютерний клас. Пройшло три роки. Виникла необхідність у збільшенні одиниць такої сучасної техніки, адже зросла кількість учнів початкової школи та введено для найменших новий навчальний предмет «Інформатика».

 У кінці 2015 року ідею створення ще одного кабінету ІКТ підтримав випускник закладу та тато двох дітей, які навчаються у школі М.Д. Корилкевич. Саме він, як голова благодійного фонду «ЛюбітьУкраїну», взяв на себе всі витрати, пов`язані з придбанням техніки та меблів.

 

 

 

І ось щаслива мить – здійснилась мрія найменших учнів школи. Нові столи та стільці, десять сучасних комп`ютерів, ноутбук, проектор та інтерактивна дошка – все це для школярів початкової школи. Тут вони зможуть вперше познайомитися з комп`ютерною грамотністю, освоювати нові комп`ютерні програми, працювати в мережі Інтернет.

 25 лютого відбулося урочисте відкриття нового кабінету ІКТ. На святковий захід вишикувались усі учні початкової школи. Чимало завітало гостей. Серед яких був заступник міського голови В.К. Скринчук, голова Дубенської райдержадміністрації Ю.В. Парфенюк, заступник голови Дубенської районної ради А.Б. Бронський, голова Млинівської райдержадміністрації А.Л. Черній, начальник управління освіти Дубенської міської ради В.В. Нетреба та в. о. затупника  начальника управління освіти Дубенської міської ради І.Г. Матвійчук.

 Але почесне місце на цьому заході мав саме голова благодійного фонду «ЛюбітьУкраїну» М.Д. Корилкевич. Діти початкової школи звернулися  до свого мецената зі словами вдячності та побажали здоров`я, успіхів, натхнення. До уваги присутніх були запропоновані яскраві виступи талановитих учнів школи: циркової артистки М. Красовської та вокального тріо у складі К. Юрчук, Т. Мельник та К. Хаєцької. Михайло Данилович ще раз переконався, що у нашій школі багато обдарованих дітей, які відомі не лише у місті, але й далеко за межами Рівненщини. Отже, наші діти заслуговують найкращого.

 Директор школи Н.О. Поліщук, адміністрація закладу, учнівський та педагогічний коллектив школи щиро дякують своєму благодійнику М.Д. Корилкевичу за ще одну радість, яку він подарував закладу.

 

 

 

 

 

 Взагалі, меценатство – явище знайоме в Україні, ще здавна українські меценати особливо підтримували освіту та культуру. Адже одна з національних рис українців – доброта. Прагенння допомогти ближньому, відчувши його потреби і спонукає на благі діла Михайла Корилкевича. Нехай же те добродійництво, яке ви, Михайле Даниловичу, робите людям, повернеться сторицею Вам, Вашим дітям, Вашій родині. 

Переглядів: 563 | Додав: dubno-school7 | Теги: В.К. Скринчук, Михайло Данилович Корилкевич, Відкриття комп'ютерного класу, благодійний фонд Любіть Україну, А.Б. Бронський, Ю.В. Парфенюк | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
close