08:49
Засідання міської ради старшокласників «Лідер»

8 травня відбулася звітна конференція про роботу міської ради старшокласників «Лідер». Комісія «Експрес-центр» ЗОШ №7 представила свої результати роботи за навчальний 2013-2014 рік. Специфіка роботи «Експрес-центру» полягає в дослідженні різних питань, які є актуальними і цікавими для сучасної молоді. Формами роботи є різного роду анкетування, тестування, соціологічні опитування, інтерв’ю, голосування. Структура нашого центру: голова комісії – Герус Софія учениця 10 класу ЗОШ №7, та члени центру – учні шкіл нашого міста – Власюк Іванна (9-Б клас, ЗОШ №3), Артемовська Мирослава (9-А клас, ЗОШ №5), Голуб Діана (11 клас, гімназія №2), Хом’як Іванна (9-Б клас ЗОШ №6), Магель Валентина (9-М клас НВК №1), Хом’як Неоніла (10 клас ЗОШ №1).

«Експрес-центр» провів дослідження з різних питань запропонованих учнями, які входять до комісії і помісячно збирав матеріал з усіх загальноосвітніх закладів міста. За планом для підведення підсумків «Експрес-центр» збирався на тематичних засіданнях. Так робота новоствореної комісії міської ради старшокласників «Експрес-центр» розпочалася у вересні з загального опитування на тему: «Ключові ціннісні орієнтири». У жовтні комісія провела соціальне дослідження «Моя сім’я». У листопаді організовано дослідження «Шкідливі звички серед школярів».

 У грудні члени «Експрес-центру» провели анкетування «ВІЛ/СНІД». Так нам вдалося взяти участь в благодійному концерті, що відбувся в Будинку дітей та молоді 2 грудня і був присвячений Міжнародному дню боротьби зі СНІДом. Учасники «Експрес-центру» презентували свою роботу по обізнаності підлітків з питань ВІЛ/СНІДу. У січні у зв’язку з подіями в країні було вирішено для кращого знайомства з ситуацією в державі провести тест-контроль «Європейський союз – Україна … Росія?», який на добровільних началах пройшли 215 учнів. Лютий місяць присвячено правовій культурі, проведено анкетування «Чи знаю я свої права». У березні провели опитування «Чи може комп’ютер замінити книгу». Для більших масштабів даної роботи, було застосовану усну форму (інтерв’ю) та письмову (міні-анкети). Так активними учасниками дослідження було 400 осіб.

Квітень присвячено найактуальнішій темі сьогодення і організовано голосування для школярів старшого шкільного віку «Якби я обирав Президента». Форма роботи: таємне голосування на основі рівного, прямого, загального виборчого права. У голосуванні взяли участь 308 підлітків нашого міста. Учні мали можливість обирати серед реальних кандидатів в Президенти України та висловити свою особисту думку з цього питання. Комісія «Експрес-центру»  намагалися втілити в шкільне життя реальну атмосферу виборів глави держави.

Тому підрахунок голосів відбувався у присутності членів комісії, які чесно і неупереджено на чолі з головою міської ради старшокласників «Лідер» підвели підсумок виборів, які відбулися по усіх школах нашого міста. На завершення нашої роботи усі зібрані матеріали були продемонстровані на звітній конференції, яку організувала методист з виховної роботи Гуліда О.М.

 

Переглядів: 513 | Додав: dubno-school7 | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
close