20:05
Засідання школи батьків майбутніх першокласників

 28 жовтня  практичним психологом Грибок Ольгою Володимирівною було проведено перше засідання школи батьків майбутніх першокласників «Ведемо дитину до школи».

Розпочалося заняття вправою «Знайомство», де батьки писали ім’я своєї дитини і навпроти кожної літери – особливу рису або якість, притаманну їхній дочці чи сину. Ця вправа підняла настрій учасників і налаштувала на подальшу співпрацю.

 Багато батьків вважають, що дитина готова до школи, коли знає літери, вміє читати і рахувати, однак не тільки це впливає на успішність навчання. Тому психолог ознайомила батьків із складовими готовності до школи, такими як психологічна та фізична.

 Психологічна готовність передбачає розвиток пізнавальних процесів, бажанні школяра прийняти нову соціальну роль, вміння довільно керувати своєю поведінкою, потреба у спілкуванні.

У свою чергу фізіологічна готовність – зубну і кісткову зрілість, зрілість кори головного мозку. Ольга Володимирівна показала батькам як у домашніх умовах вони можуть самі перевірити цю готовність у своїх діток, використовуючи Філіппінський тест, вправи «Ріжки» і тест «Руки».

 Важливим етапом підготовки дитини до школи є розвиток дрібної моторики кисті руки. Діти, у яких рука не готова до письма, швидко втомлюються, втрачають бажання писати, вчитися. Добре виконувати такі завдання: розминати пластилін, нанизувати намистинки, застібати і розстібати ґудзики, різати, малювати.

 У кінці заняття були озвучені пам’ятки-поради батькам майбутніх першокласників. На прощання пролунало побажання батькам: «Хай вашим дітям стеляться сонячні дороги в широкий світ знань, умінь і звершень». 

Переглядів: 487 | Додав: dubno-school7 | Теги: психологічна і фізіологічнна готовн, Філліпінський тест, школа батьків майбутніх першокласни | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
close