10:26
"Живи, Кобзарю, в пам'яті людській"

 Кожної весни на українську землю приходить велике свято – день народження її геніального сина – Тараса Григоровича Шевченка. Поет залишив нам свої неоціненні духовні надбання – твори і світлу добру пам'ять про себе. Він пробуджував любов до своєї Батьківщини, кликав сильних на подвиги, вселяв у слабких надію і віру. Ми повинні завжди пам’ятати про генія українського народу.

«Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття». Саме відлунням цих пророчих рядків Василя Симоненка пройшов огляд-конкурс читців-декламаторів, юних поетів «Живи, Кобзарю, в пам’яті людській» серед ЗНЗ та ПНЗ на базі Будинку дітей та молоді 29 лютого 2016 року. Читці-декламатори торкнулися серцем Шевченківських поезій, пройнялися їхнім духом, «незлим тихим словом» згадали свого пророка, який залишив нам прекрасні повчальні твори. Юні поети читали власні вірші про жорстоке сьогодення, присвячені Великому Кобзарю.

Почесне ІІІ місце у номінації читці-декламатори здобула учениця 4-Б класу Дубенської ЗОШ І-ІІІ ступенів №7 Халіль Яна за вірш «Молитва». Вітаємо Яну з перемогою і бажаємо нових звершень!

Для всіх поколінь Шевченкові поезії будуть актуальними завжди, адже написані людиною, яка поєднувала в собі геніальність і простоту водночас, і не помітити великої любові поета до України просто неможливо. Шануймо мислителя і пророка, поета, художника, борця за волю нашої держави і завжди пам’ятаймо його заповіти!

Переглядів: 431 | Додав: dubno-school7 | Теги: Тарас Григорович Шевченко, огляд-конкурс читців-декламаторів | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
close