12:26
Зоря Шевченкова горить, до правди й волі людство кличе
Минають віки, стираються написи на камені, тліють книги, руйнуються будівлі, але слово Шевченка – живе і вічне. Т.Г. Шевченко – великий народний поет, пророк української нації. Немає меж тої любові і суму за рідним краєм, що вилилась в рядках віршів Тараса. До сьогодні він закликає український народ на боротьбу за волю та краще життя. Доля України завжди непокоїла Кобзаря, але Шевченко вірив в краще майбутнє свого краю.
                                                     І на оновленій землі
                                                 Врага не буде, супостата,
                                                  А буде син, і буде мати, 
                                                  І будуть люди на землі.
6 березня у Дубенській ЗОШ І-ІІІ ст. №7 спільно з міською бібліотекою-філією №1 був підготовлений і проведений виховний захід «Зоря Шевченкова горить, до правди й волі людство кличе» присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка. Учнівське самоврядування школи (5-11 класи) взяли участь в годині вшанування пам’яті Кобзаря. Діти читали вірші Шевченка та присвячену йому поезію. Згадували українського поета, його славне життя, літературну творчість та художню діяльність. Поезію великого Кобзаря декламували діти 3-х класів. Призер конкурсу читців Хаєцька Катерина, учениця 3-А класу, взяла участь у вшануванні пам’яті великого митця. Під час свята було представлено презентацію «Шевченко - художник», адже мистецька спадщина Тараса Григоровича не менш цінна, ніж його поезія. Саме природний дар малювання прокинувся в ньому найпершим і вивів його з безодні кріпацького стану в мистецьку еліту. Діти поставили театралізовану сценку «Тарас і мати». До уваги присутніх був представлений короткий художній фільм «Подорож сторінками біографії Т.Г. Шевченка». Усім вдалося поринути в атмосферу українського села XIX століття.
Приємно відзначити, що учні школи залюбки носять вишиванки, знають українські звичаї і традиції. Сміливо можна сказати, що діти не тільки пам’ятають великого поета, а й ставлять його за приклад як істинного патріота, наставника українського народу усіх поколінь.
Переглядів: 711 | Додав: dubno-school7 | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
close